Projecten

|
Onze projecten richten zich op mensenrechten en vluchtelingen, seksuele gezondheid, public health, medisch onderwijs en Europese educatie en integratie. Hier werken ruim 800 studenten aan mee.

Teddy Bear Hospital

Teddy Bear Hospital (TBH) is één van de grootste projecten van IFMSA-NL.
Het TBH is een rollenspel. Dat houdt in dat kleuters van vier t/m zes jaar als 'vader' of 'moeder' hun beer of een andere knuffel meenemen naar een nagebootst ziekenhuis. Geneeskundestudenten spelen voor arts en behandelen de 'patiënten'.

Eerst gaan de kinderen naar de wachtkamer, net zoals in het ziekenhuis, hier krijgen ze een verhaal te horen. Daarna worden de kinderen met hun knuffels naar de spreekkamers begeleid, waar geneeskundestudenten samen met de kinderen de knuffel van top tot teen onderzoeken. Borstkasten worden beluisterd, ogen bekeken, reflexen getest en natuurlijk worden er ontzettend veel pleisters geplakt! Er zijn simulatie-röntgenapparaten die via een kleurplaat kunnen laten zien wat hun knuffel gebroken heeft. Vervolgens kunnen de kleuters in kleine operatiekamers, van top tot teen gekleed in operatiepakken, hun knuffel ook zelf weer helemaal beter maken. In sommige steden is er ook een apotheek waar ze pilletjes (smarties) en pleisters kunnen halen voor de zieke knuffelbeer, een laboratorium waar ze bloed- (ranja) en urine- (appelsap) testjes kunnen doen om te kijken wat voor ziekte de knuffel heeft en het hart en vaat centrum waar ze alle hart en vaat problemen kunnen bekijken. Daarnaast hebben basisscholen vaak het thema 'ziek zijn', ook hier bieden sommige steden lesmateriaal voor aan.

Het doel van Teddy Bear Hospital is om de kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met de gezondheidszorg, om zo de angst voor dokters en het ziek-zijn enigszins weg te nemen. Bovendien leert het medische studenten om te gaan met kinderen en trainen ze hun communicatieve vaardigheden.


In Nederland wordt Teddy Bear Hospital op alle acht medische faculteiten georganiseerd. Ook wordt het project in het buitenland succesvol georganiseerd.

Heeft u een algemene vraag, vragen over nationale sponsoring of persgerelateerde berichten? Dan kan u contact opnemen met Lina Al-Hassany, Nationaal Coördinator TBH
teddybearhospital@ifmsa.nl

Het Teddy Bear Hospital vindt plaats op de volgende locaties

7 en 8 maart 2016
8 t/m 10 maart 2016
15 t/m 17 maart 2016
15 t/m 18 maart 2016
22 t/m 24 maart 2016
10 t/m 13 mei 2016
9 t/m 13 mei 2016
Nog niet bekend

Nieuws over Teddy Bear Hospital


Teddy Bear Hospital 2016 IFMSA-Rotterdam

Teddy Bear Hospital wordt mede mogelijk gemaakt door: