Blog

|
Een kritische pen die de medische actualiteiten onder de loep neemt.

Samenwerking met PROUD

IFMSA-VUmc

IFMSA-VUmc is samen met PROUD, belangenvereniging voor sekswerkers, bezig met het opzetten van een project rondom de zorg voor sekswerkers. Met dit project willen we de vooroordelen over sekswerk bij medici aan de kaak stellen, zodat er meer begrip en als gevolg betere communicatie ontstaat tussen sekswerkers en medisch professionals. Het project moet enerzijds de obstakels voor een objectieve benadering weghalen bij de zorgprofessional en anderzijds vertrouwen in de gezondheidszorg vergroten bij de sekswerkers. Het project is gebaseerd op drie hoofdpunten:

• Er zal een artikel worden geschreven voor één van de medische bladen in Nederland, denk aan medisch contact. Hierin zal het probleem rondom het stigma over sekswerkers worden belicht. • In oktober zal een symposium plaatsvinden voor Health Professionals en studenten, bestaande uit twee lezingen en drie workshops. • Het opstellen van een lijst met 'Sekswerk-vriendelijke Health Professionals', zodat sekswerkers bewust voor zorg kunnen kiezen bij een medisch professional die hiervoor open staat.

Gedurende het project wordt voornamelijk gefocust op huisartsen, psychologen en gynaecologen. Daarnaast is een secundaire doelgroep studenten in de gezondheidszorg. Wij hopen samen met PROUD op deze manier een destigmatisering teweeg te brengen en dat het hebben van seks voor geld bespreekbaar gemaakt kan worden zonder vooroordelen onder medici.

Ben je geïnteresseerd in dit project en help je graag mee met de organisatie? Neem dan contact met ons op via het emailadres hieronder.Voor meer informatie kun je mailen naar scora.vumc@ifmsa.nl.

Amir Hoseini 10 juni 20164965Blog VU