Nieuws

|
Blijf op de hoogte van wat IFMSA-NL doet op lokaal, nationaal en internationaal niveau.

Youth Delegate naar de WHA 2019-2020 geselecteerdYouth Delegate WHA 2019-2020
Naam: Philip Elders
Leeftijd: 24 jaar
Connect:
Mail
Linkedin

Philip deelt zijn ervaringen op:
YDP Facebook
YDP Twitter
YDP Instagram
Philip in drie woorden: Nieuwsgierig, bedachtzaam, gedreven

Wat doe je in het dagelijks leven?

Momenteel ben ik bezig met coschappen van de zij-instroom geneeskunde master aan de VU in Amsterdam. Daarnaast ben ik betrokken bij enkele onderzoeken naar de prevalentie en diagnostiek van infectieziekten vanuit mijn wetenschappelijke stage in Myanmar. In mijn vrije tijd vind ik het ontzettend fijn om te crossfitten, koken, samen met vrienden en familie te eten en in de natuur te zijn.

Waarom vind je het belangrijk dat studenten betrokken zijn bij global health beleid?

Ik vind het ontzettend belangrijk dat studenten en jongeren ook betrokken worden bij global health beleid, aangezien dit beleid een groot effect zal hebben op onze toekomst en de dagelijkse praktijk waarin wij zullen werken. Daarnaast geloof ik dat jongeren een andere input kunnen leveren voor global health beleid doordat wij minder belangen hebben bij dat bepaalde systemen behouden blijven. Hierdoor kunnen wij andere perspectieven bieden die mogelijk wat idealistischer zijn over hoe wij bepaalde problemen zouden willen aanpakken die een groot effect hebben op gezondheid nu en in de toekomst, zoals de aanpak van milieuproblematiek, overgewicht, de daling van de vaccinatiegraad en antibioticaresistentie.

Als je één ding mocht verbeteren in de wereld, wat zou dat dan zijn?

Lastige vraag… Ik zou ontzettend graag willen dat wij als mensheid meer respect zouden hebben voor de rest van de levende wereld om ons heen. Door onze leefstijl hebben wij momenteel een enorme impact op hoe toekomstige generaties en andere diersoorten kunnen leven op de aarde. Ik zou willen dat wij een grote omslag maken naar een circulaire en duurzame manier van leven, waardoor de gezondheid van de planeet ook voor toekomstige generaties gewaarborgd blijft en de enorme progressie die we hebben gemaakt op het gebied van gezondheid en ontwikkeling niet verloren gaat.

Wat is de mooiste plek waar je bent geweest?

Ik vind Zweden een prachtig land. Ik kan ontzettend genieten van de lente op het platteland in Zweden als de weides vol staan met paarse en witte bosanemonen omringd door berken- en dennenbossen met helderblauwe meren.

Wat is je favoriete type eten?

Bovenaan mijn lijstje staat Indiaas vanwege de enorme verscheidenheid aan vegetarische gerechten met veel verschillende smaken, kleuren en structuren.

Welk boek heb je recent gelezen en zou je dat aanraden aan anderen?

Ik heb laatst de autobiografie van Hans Rosling gelezen. Hij was arts, professor internationale gezondheid aan Karolinska Institutet in Stockholm en mede-oprichter van the Gapminder Foundation. Het was ontzettend inspirerend om te lezen wat hij allemaal heeft meegemaakt tijdens zijn leven en hoe hij zich heeft ingezet om anderen met behulp van data meer realistisch te laten denken over het verdraaide wereldbeeld wat grotendeels heerst rondom global health thema’s, zeker een aanrader als je daarin geïnteresseerd bent! Wat laagdrempeliger is om eerst zijn geweldige TED talks te bekijken.Voor meer informatie kun je mailen naar youthdelegate@ifmsa.nl.

Ayla Bouwman 13 oktober 20193241Nieuws IFMSA-NLYouth Delegate-programma