Nieuws

|
Blijf op de hoogte van wat IFMSA-NL doet op lokaal, nationaal en internationaal niveau.

SCORP City Trip 2015

IFMSA

De SCORP City Trip naar Brussel is vorig jaar voor het eerst georganiseerd voor alle vrijwilligers van IFMSA-NL om meer kennis te krijgen over mensenrechten, vluchtelingenproblemen en om inzicht te krijgen in het werk dat internationale organisaties doen die zich met gerelateerde vraagstukken bezighouden. Na het succes van vorig jaar is de SCORP City Trip dit jaar voor de tweede keer georganiseerd.

Een selectie van 20 vrijwilligers van IFMSA-NL ging op 14 oktober op weg naar Brussel. Drie dagen lang hebben ze zo breed mogelijk kennisgemaakt met het werk van het Europees Parlement en verschillende internationale organisaties. De groep deelnemers heeft met hun inzet en interesse gezorgd voor boeiende discussies met de verschillende politici en organisaties die zij tijdens de City Trip hebben bezochten.

In het Europees parlement spraken de deelnemers met Europarlementariërs Kati Piri (PvdA) en Judith Sargentini (GroenLinks) over het vluchtelingenprobleem en hun visie op de aanpak van dit probleem door de Europese Unie. Met beleidsmedewerker Kirsten de Vries (D66) is er gesproken over onder andere vrouwenrechten en gender equality.

Daarnaast hebben de deelnemers verschillende organisaties van de Verenigde Naties bezocht, zoals het UN Development Programme, waar ze hebben gepraat over MDG8 en de Sustainable Development Goals. Bij de United Nations Relief and Work Agency for Palestine refugees in the Near East gingen de discussies meer over vluchtelingenwerk. Zo werden bijvoorbeeld de huidige hulpprogramma's voor Palestijnse vluchtelingen en hun situatie in Syrië besproken. Afsluitend brachten de deelnemers een bezoek aan the Office of the High Commissioner for Human Rights Europa en brachten ze een bezoek aan het kantoor van een van onze partners, Dokters van de Wereld.Mariëlle Schellens 13 februari 20166275Nieuws IFMSA-NL