Nieuws

|
Blijf op de hoogte van wat IFMSA-NL doet op lokaal, nationaal en internationaal niveau.

EHBO in AmsterdamStel, iemand valt voor je neer op straat. Een hartstilstand. Wat nu? Zou je weten wat je moet doen in zo'n situatie?

IFMSA-VUmc vindt het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om de basisvaardigheden van EHBO en reanimatie te beheersen. Alleen EHBO-lessen, die zijn duur! Vandaar dat IFMSA-VUmc afgelopen april EHBO-themalessen heeft georganiseerd. Voor een bijdrage van 50 euro kwamen in twee avonden onder andere de thema's wondbehandeling, shock, verstikking, bewusteloosheid, reanimatie en gebruik van een AED aan bod. Hierbij werd het succesvol afronden van de AED en reanimatie training beloond met een certificaat. De cursus was specifiek opgezet voor niet-geneeskunde studenten omdat laatstgenoemde studenten al EHBO-lessen aangeboden krijgen van opleidingswegen. Een van de aanwezigen, een rechtenstudent, kwam zelf speciaal voor de cursus uit Leiden. De cursus was een succes, geïllustreerd door de snelle reservering van 12 beschikbare plekken. Samen met de docente, Aukje Wester van Eerste Hulp Training, hebben we ervoor gezorgd dat er 12 mensen op straat lopen die kunnen ingrijpen tijdens een noodsituatie en wellicht hiermee een leven kunnen redden.

Door het grote succes zullen wij ons nu gaan ori├źnteren op een nieuw aanbod van EHBO-themalessen. Houd hiervoor de deze website in de gaten.Voor meer informatie kun je mailen naar scoph.vumc@ifmsa.nl.

Amir Hoseini 10 juni 20163965Nieuws VU