Nieuws

|
Blijf op de hoogte van wat IFMSA-NL doet op lokaal, nationaal en internationaal niveau.

Zon, zee, strand en workshops

Sub-Regional Training in Scheveningen

Scheveningen zal van 2 tot 6 november 2016 dé plek zijn waar geneeskundestudenten die meer willen dan studeren zich bevinden. Zij zullen deelnemen aan een van de vijf workshops die worden aangeboden tijdens de Sub-Regional Training (SRT) van IFMSA-NL, een internationaal evenement waarbij de focus ligt op verdieping in global health gerelateerde onderwerpen voor geneeskundestudenten, gegeven door geneeskundestudenten. De workshops beslaan onderwerpen als mensenrechten & medische ethiek, infectieziekten & antibioticaresistentie en primaire gezondheidszorg. De workshops zullen niet alleen focussen op het uitbreiden van kennis, maar zullen de deelnemers ook de vaardigheden geven om in hun eigen land projecten op te zetten of campagnes te voeren met betrekking tot de onderwerpen van de workshops. Een extra globaal aspect wordt gewaarborgd door de gevarieerde achtergrond van de deelnemers.

Naast vijf workshops zullen er plenaire sessies plaatsvinden rondom het onderwerp Habitat III: een VN-project dat focust op de toekomstige uitdagingen en voordelen van de wereldwijd toenemende urbanisatie. Een aantal experts zullen laten zien welke invloed verstedelijking heeft op gezondheid en welke rol er is weggelegd door de medisch professionals van de toekomst.
Wat is een betere locatie voor zo'n leerzaam programma dan het mooie Hollandse strandplaatsje Scheveningen? Deelnemers zullen 's avonds genieten van een rustgevende strandwandeling en kennis kunnen maken met Nederlandse cultuur.

Dit vijfdaagse evenement is een van de grote projecten van IFMSA-NL de afgelopen anderhalf jaar. Een groep van 10 vrijwilligers heeft veel tijd en hard werk in dit evenement gestopt en zij kijken er naar uit om hun harde werk beloond te zien begin november met een leuk en leerzaam programma voor alle deelnemers.Wil je hier meer over weten? Kijk dan eens op deze website.

Voor meer informatie kun je mailen naar srt@ifmsa.nl.

Rachel Bruls 18 oktober 20163497Nieuws IFMSA-NLSub-Regional Training