Nieuws

|
Blijf op de hoogte van wat IFMSA-NL doet op lokaal, nationaal en internationaal niveau.

Het jaar 2016: 21 Dr. Houseavonden!

Meer dan 2500 bezoekers op de leerzame Dr. Houseavonden

Foto: Mats Delsing

Met trots kondigen we aan dat IFMSA-NL in het jaar 2016 meer dan 2500 bezoekers heeft getrokken voor haar Dr. Houseavonden in de verschillende steden: meer dan ooit tevoren! Op de 21 georganiseerde Dr. Houseavonden - waarbij door studenten een aflevering van de Amerikaanse serie House M.D. en vervolgens een nabespreking verzorgd door één of meerdere medisch specialisten wordt aanschouwd - kwamen onder andere de volgende thema’s aan bod: orgaan-, stamcel- en bloeddonatie, infectieziekten, neurologische syndromen, kindergeneeskunde en zeldzame ziekten.

De centrale vraag op elke avond is: “Klopt het wel met de werkelijkheid wat Gregory House en zijn collega’s in het ziekenhuis uitspoken?”. Met deze avonden is er totaal zo’n €3500,- opgehaald voor het Aidsfonds, KinderDroomWens, de Knoevel, Matchis stamceldonatie, Sanquin bloedvoorziening, Stichting Beter Bot en het Zeldzame Ziektefonds. We zijn blij te horen dat de avonden door het publiek en de sprekers erg leerzaam en amuserend zijn gevonden!

Tot slot willen wij alle bezoekers bedanken voor hun interesse, enthousiasme en leergierigheid, en alle gastsprekers en externe partijen voor hun inzet die onmisbaar was voor het succes van de Dr. Houseavonden. Wij hopen dat 2017 een nóg groter succes mag worden!

Voor meer informatie kan gemaild worden naar dr.house@ifmsa.nl.Voor meer informatie kun je mailen naar dr.house@ifmsa.nl.

Jens Roelofs 14 januari 20173711Nieuws IFMSA-NLDr. House-project