IFMSA-Groningen

|
richt zich op de projecten genoemd op deze pagina, professionele ontwikkeling van vrijwilligers en een nauwe samenwerking met sociale partners in de regio en het UMCG.
DressMeClothing

Contactgegevens

E-mail: groningen@ifmsa.nl
Adres: Antonius Deusinglaan 1, Kamer S.22
9713 AV Groningen
Facebook
Informatie
Instagram Word lid/Apply

Upcoming events

15 november, 19.00 - 21.00 uur
Lezing: Illegale orgaanhandel - UMCG


๐Ÿ—“ Datum: 15 november 2018
๐Ÿ•“ Tijd: 19:00-21:00
๐Ÿ“ Locatie: UMCG - OWC Lokaal 16

๐ŸŽŸ Kaartjes: Klik hier om je aan te melden. VOL = VOL!

Wat zou jij doen als je al lang op de wachtlijst staat voor een nieuwe nier, je gezondheid met de dag achteruit gaat en weet dat je snel komt te overlijden als er niet snel een nieuw orgaan beschikbaar komt? Wat zou jij doen als dit jouw situatie is, wetend dat wanneer je niet snel een nieuw orgaan kunt krijgen, je je gezin achterlaat en jouw dochter moet opgroeien zonder haar vader? Zou jij afreizen naar het buitenland om daar een nieuwe nier te kopen om jouw leven te redden, ook al zou dit betekenen dat je bijdraagt aan de illegale orgaanhandel?

En wat zou jij doen? Als je weinig geld had, hoge schulden en niet het vermogen je gezin te onderhouden? Je hoort dat mensen uit Europa veel geld willen neerleggen voor een nier. Zou jij dan je nier verkopen als dit zou betekenen dat je weer uit de schuld zou komen?

Tijdens deze avond zullen de verschillende aspecten van de illegale orgaanhandel aan bod komen en zal het perspectief vanuit zowel patiรซnten, donoren als handelaren naar voren komen. Gastsprekers van de avond zijn Frederike Ambagtsheer (Expert op het gebied van Illegale Orgaanhandel) en Stefan Berger (Expert Nier- en Pancreastransplantatie).

๐Ÿ’ถ Kosten: 2,- p.p.
โ“Nog vragen? scoph.groningen@ifmsa.nl
29 november, 19.30 - 22.00 uur
Movies & Medine: A Heartbeat Away - UMCG

๐Ÿ—“ Date: 29th of November 2018
๐Ÿ•“ Time: Starting at 19:30
๐Ÿ“ Location: UMCG - OWC Lokaal 16

๐ŸŽŸ Tickets: Click here to sign up. FULL = FULL!

IFMSA-Groningen presents; Movies & Medicine. On Thursday the 29th of November, IFMSA-Groningen will organise a movie night in collaboration with the organisation Save a Child's Heart (SACH).ย 
This evening, the documentary A Heartbeat Away will be viewed, supervised by dr. W. Nieuwland and others.ย 

A Heartbeat Away follows the story of an Israeli cardiologist and his medical team on their mission in Tanzania. The team examines hundreds of children, to determine who of them will receive treatment. Het story focuses on a peculiar case, the case of the six-year-old Julius and the difficult decision dr. Tamir has to make.

๐Ÿ’ถ Costs: 2, - p.p., which will donated to SACH
โ“Questions? scome.groningen@ifmsa.nl
12 december, 19.00 - 21.00 uur
Lezing: Euthanasie - UMCG


๐Ÿ—“ Datum: 12 december 2018
๐Ÿ•“ Tijd: 19:00-21:00
๐Ÿ“ Locatie: UMCG - OWC Lokaal 16

ย ๐ŸŽŸ Kaartjes: Klik hier om je aan te melden. VOL = VOL!

Euthanasie is een gevoelig onderwerp en volop in het nieuws. Iedereen heeft wel van euthanasie gehoord, maar wat is euthanasie precies? Hoe gaat euthanasie in zijn werk? Wie zijn er allemaal betrokken bij euthanasie. Waarom willen mensen euthanasie? Tijdens deze avond zullen op deze vragen antwoord gegeven worden. Ook zal de levenseindekliniek aan bod komen, verteld worden hoe mensen tot zoโ€™n beslissing komen en hoe artsen/psychiaters zelf euthanasie ervaren en hoe ze hier mee omgaan. Verder zal ook verteld worden over suรฏcidale gedachten en hoe euthanasie en psychiatrie samengaan.

Tijdens deze avond zullen de verschillende aspecten van euthanasie aan bod komen en zal antwoord gegeven worden op al deze vragen. Onze gastsprekers van die avond zijn twee experts op dit onderwerp: Kit Vanmechelen (psychiater bij de Levenseindekliniek en het UMCG) en Fred van Es (psychiater bij het UMCG).

๐Ÿ’ถ Kosten: 2, - p.p.ย 
โ“ Nog vragen? scoph.groningen@ifmsa.nl


Projecten in Groningen


Sponsor

IFMSA-Groningen wordt gesponsord door desporttapestore.nl