IFMSA-NL

|
IFMSA-NL is een (inter)nationale organisatie van geneeskundestudenten. We dragen bij aan public health door het organiseren van uitwisselingsprogramma’s en een breed scala aan projecten.
Kofi Annan, voormalig secretaris-generaal van de VN, schreef over IFMSA: “As Medical students committed to sharing your knowledge and skills internationally, you are a powerful source of hope for the future. I commend your determination to use your medical training to benefit all members of society.”

Ons doel

Door internationalisering komt Global Health steeds dichterbij. Grenzen vervagen, waarbij de gezondheidszorg steeds voor nieuwe uitdagingen komt te staan. Sinds 1980 is IFMSA-NL het internationaal platform voor medisch studenten met initiatieven die zich richten op bewustwording en verbetering van Global Health in de samenleving en op persoonlijke ontwikkeling van toekomstige professionals in de gezondheidszorg. Zij laat toekomstig medisch professionals al vroeg kennis maken met deze ontwikkeling door middel van projecten, congressen en stages. IFMSA-NL is vertegenwoordigd op alle acht de medische faculteiten van Nederland en heeft 900 actieve leden, die samen 7200 studenten bereiken. IFMSA-NL stelt studenten in staat hun kennis en vaardigheden te benutten, te vergroten en te delen door middel van projecten en trainingen.

Ons internationale netwerk

IFMSA-NL staat niet alleen, maar werkt samen met medisch studenten wereldwijd. Deze samenwerking wordt versterkt door banden met internationale organisaties, zoals de WHO, EU en VN. Het hele jaar door is er overal ter hele wereld gelegenheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen te delen. Met medestudenten uit meer dan 100 landen maken wij het verschil!

ANBI-status

Aan IFMSA-NL is de ANBI-status toegekend (Algemeen Nut Beoogde Instelling). Dit toont aan dat wij een integere vereniging zonder winstoogmerk zijn en dat wij ons vrijwel volledig inzetten voor het algemeen belang. Dit betekent ook dat het u wellicht fiscaal voordeel oplevert om IFMSA-NL te steunen door een gift. Voor meer informatie over de ANBI-status en de fiscale voordelen van doneren, kunt u deze website bezoeken.

Meer informatie

IFMSA-NL is een diverse, ideologische organisatie, bij welke transparantie hoog in het vaandel staat. Zij draait volledig op de inzet van onbetaalde vrijwilligers, bij zowel het uitvoeren van lokale projecten als het besturen van de vereniging. Zo komen alle financiële middelen ten goede van onze projecten en activiteiten. Hieronder vindt u onder andere het huidige beleidsplan, financiële documenten en jaarverslagen.
Beleid
Jaarverslagen
Financiën
Regelgeving


Bestuur 2016-2017

 Lisette Verkerk
  Waarnemend   Voorzitter en   Penningmeester

 Nathalie Bale
  Vicevoorzitter Extern
 Sanne de Wit
  Bestuurslid
  Internationale
  Betrekkingen

 Gitta Ketels
  Bestuurslid Projecten
  en Activiteiten


 

National Officers 2016-2017

De National Officers coördineren de projecten van IFMSA-NL. Zij nemen elk een aantal projecten met een soortgelijk thema onder hun hoede.


 Iris Blom
  National Exchange
  Officer General
 Wing Cheung
  National Exchange
  Officer on Incoming
  students
 Demi Donker
  National Exchange
  Officer on Outgoing
  students

 Kim van Daalen
  National Public
  health Officer
 Mehri Samim
  National Officer
  on human Rights
  and Peace interim
 Rana Orhan
  European Medical
  Students' Association-
  National Officer Sohayla Bendaoud
  National Officer on
  Sexual and
  Reproductive health
  including HIV/AIDS
 Tessa Noijons
  National Officer
  on Medical
  Education
 

Comité van Aanbeveling

De volgende personen hebben aangegeven achter IFMSA-NL te staan:
 • Dhr. J. Wijbrandi
 • directeur UNICEF Nederland
 • Prof. Dr. M. Paul
 • voorzitter College van Bestuur Maastricht University
 • Prof. Dr. A. Scherpbier
 • decaan/vicevoorzitter Raad van Bestuur Maastricht UMC+
 • Prof. Dr. J. Verweij
 • decaan/vicevoorzitter Raad van Bestuur Erasmus MC
 • Prof. Dr. F. Miedema
 • decaan/vicevoorzitter Raad van Bestuur UMC Utrecht
 • Prof. Dr. P. Smits
 • decaan/vicevoorzitter Raad van Bestuur UMC St. Radboud
 • Prof. Dr. P.C.W. Hogendoorn
 • decaan/vicevoorzitter Raad van Bestuur LUMC
 • Prof. Dr. F. Kuipers
 • decaan/vicevoorzitter Raad van Bestuur UMC Groningen