Projecten

|
Onze projecten richten zich op mensenrechten en vluchtelingen, seksuele gezondheid, public health, medisch onderwijs en Europese educatie en integratie. Hier werken ruim 800 studenten aan mee.

I'm Perfect Healthy Fashion Show

De I’m Perfect Healthy Fashion Show wordt georganiseerd in Maastricht. Het is een modeshow die wordt gelopen door modellen met een gezond gewicht. Tussen de shows door, wordt het programma opgevuld met muziek, dans en interactief programma.

Met de I’m Perfect Healthy Fashionshow willen wij aandacht vragen voor twee uitersten: het huidige modebeeld met graatmagere modellen en de groeiende groep mensen met overgewicht in de huidige samenleving. Er wordt onvoldoende stilgestaan bij de drastische gevolgen van een ongezonde levensstijl. Zowel op psychisch als lichamelijk gebied zijn medische gevolgen niet uitgesloten. Daarom is het belangrijk meer aandacht te besteden aan dit onderwerp. Wat is een realistisch beeld van een gezond lichaam? Dat is te zien op onze 20 meter lange catwalk in het centrum van Maastricht. De modellen zijn zowel mannelijke als vrouwelijke studenten. Ook zij vinden hun levensstijl belangrijk. Door gezond te eten en aan sport te doen sta je sterker in het leven en straal je dit ook uit. Dat is de gedachte die we willen overbrengen aan het winkelend publiek, voor wie de modeshow toegankelijk is. Dit gevarieerde publiek kan tevens genieten van muziek- en dans optredens verzorgd door jongeren uit de buurt. Ook wordt er doormiddel van een spel interactie aangegaan met de kijkers. Zij worden door onze presentator verleid mee te doen met ‘ren je rot’. Om dit spel te winnen is kennis van lichamelijke gezondheid nodig en worden ze flink in beweging gezet.

Partners: Code 043, De kunstbende, Dansschool Reality Maastricht

I'm Perfect Healthy Fashion Show wordt momenteel georganiseerd in: Maastricht

Wil je meer informatie? Mail dan naar: healthyfashionshow.maastricht@ifmsa.nl