Projecten

|
Onze projecten richten zich op mensenrechten en vluchtelingen, seksuele gezondheid, public health, medisch onderwijs en Europese educatie en integratie. Hier werken ruim 800 studenten aan mee.

Marrowproject

'Become a hero, be a donor'


Donorrequest is de overkoepelende naam voor de IFMSA-NL-projecten die te maken hebben met donatie, namelijk het Bloeddonor-, Marrow- en Orgaandonatieproject. Het Marrowproject richt zich op bewustzijn creëren over het bestaan van stamceldonatie, informatie verschaffen over stamceldonatie en het werven van stamceldonoren.

Stamceltransplantatie is een therapie voor kinderen en volwassenen met een bloedziekte zoals leukemie. Voor deze patiënten is een stamceltransplantatie de enige manier om te kunnen overleven. 30% van de patiënten vindt binnen hun familie een geschikte donor, waardoor dus 70% van de patiënten afhankelijk is van vrijwillige onverwante donoren. Iedere aanmelding vergroot de kans op het vinden van een geschikte donor voor een patiënt. Stamcellen worden afgenomen uit het beenmerg of uit het bloed. Dankzij stamceldonatie kunnen vele levens gered worden en iedere aanmelding vergroot de kans op het vinden van een geschikte donor voor een patiënt.

Door middel van posters, flyers, het gebruik van social media en het organiseren van informatieve avonden willen wij stamceldonatie onder de aandacht brengen in Nederland.

Bij het Marrowproject werken wij samen met de stamceldonorbank Matchis. Ga voor meer informatie naar www.matchis.nl.Marrowproject wordt momenteel georganiseerd in: Universiteit van Amsterdam, Groningen, Rotterdam, Utrecht, , VU Medisch Centrum

Wil je meer informatie? Mail dan naar: marrow@ifmsa.nl