Projecten

|
Onze projecten richten zich op mensenrechten en vluchtelingen, seksuele gezondheid, public health, medisch onderwijs en Europese educatie en integratie. Hier werken ruim 800 studenten aan mee.

Pre-Departure Training

De Pre-Departure Training wordt georganiseerd om studenten zo goed mogelijk voor te bereiden op hun stage in het buitenland. Zij krijgen de gelegenheid om de doelen die ze willen behalen tijdens hun stage vast te stellen en alle vragen die er zijn voor vertrek te stellen aan studenten die hen voorgingen, onder andere vrijwilligers van IFMSA. Naast praktische voorbereiding is deze dag ook bedoeld om hen te laten zien waarom medisch studenten vrijwillig dag in, dag uit in touw zijn om internationale stages te organiseren voor hun medestudenten.

Waarom zijn leden van IFMSA in meer dan 125 landen over de hele wereld bereid om dag en nacht op het vliegveld te staan en om uren lang de strijd aan te gaan met een overvolle mail-inbox? Wij doen dit, omdat wij geloven dat deelname aan een internationale stage een toekomstig arts de kans geeft om zijn blik te verruimen, een internationaal netwerk op te bouwen en zich open te stellen voor andere culturen. Door studenten kennis te laten maken met gezondheidszorg buiten onze eigen landsgrenzen, hopen wij dat zij zich zullen interesseren voor wat er mondiaal speelt op het gebied van gezondheidszorg. Op deze manier richt IFMSA zich op bewustwording en verbetering van global health in de samenleving en persoonlijke ontwikkeling van toekomstige zorgprofessionals. Tijdens deze Pre-Departure Training worden allerlei thema’s besproken die spelen op het gebied van global health. Zo hopen wij dat de stagestudent er in de toekomst niet alleen naar zal streven de beste arts of onderzoeker te zijn op lokaal niveau, maar zich ook bewust zal zijn van de wereldwijde gezondheidsproblematiek en welke rol hij/zij kan spelen om global health te verbeteren.

Pre-Departure Training wordt momenteel georganiseerd in: Rotterdam, Leiden

Wil je meer informatie? Mail dan naar: pdt@ifmsa.nl