Projecten

|
Onze projecten richten zich op mensenrechten en vluchtelingen, seksuele gezondheid, public health, medisch onderwijs en Europese educatie en integratie. Hier werken ruim 800 studenten aan mee.

Tropenblok

Tropenblok Nijmegen

Het Tropenblok in Nijmegen is een extracurriculaire cursus over alles wat je als arts in de tropen kunt aantreffen. De cursus is bedoelt voor studenten met een interesse in tropengeneeskunde of studenten die op stage gaan naar een land in de tropen.
Tijdens de cursus leer je van alles over uiteenlopende onderwerpen zoals AIDS, TBC, vrouwenbesnijdenis, parasieten en chirurgie in de tropen. De cursus bestaat uit colleges en een workshop.

Voor meer informatie kun je mailen naar tropenblok.nijmegen@ifmsa.nl!

Tropenblok Maastricht

Het Tropenblok in Maastricht is een project dat één keer per jaar wordt georganiseerd. Het is een extra-curriculair blok dat is bedoeld voor tweedejaars geneeskundestudenten die geïnteresseerd zijn in zowel de medische als de sociaal-culturele en maatschappelijke kanten van de tropengeneeskunde.
Tijdens het blok worden interactieve onderwijsgroepen georganiseerd waarin verschillende “Public Health” aspecten van de tropengeneeskunde worden besproken. Ter voorbereiding voor deze onderwijsgroepen doen de studenten zelfstudie naar de medische achtergrond van deze aspecten. Ook worden er lezingen gehouden door verschillende ervaringsdeskundigen, die ingaan op verscheidene tropische ziektebeelden, maar ook op hun eigen ervaringen en op “Public Health” aspecten die men kan tegenkomen in de tropengeneeskunde. Bovendien worden er gedurende het blok verschillende workshops aangeboden waardoor de studenten meer inzicht krijgen in de situatie waarin men verkeert in ontwikkelingslanden en wordt er een documentaire-avond georganiseerd om dit nog beter te illustreren.

Voor meer informatie kun je mailen naar tropenblok-maastricht@ifmsa.nl!

Tropenblokwordt momenteel georganiseerd in: Maastricht