IFMSA-UvA

|
Het IFMSA-NL-comité uit het bruisende Amsterdam, voor studenten van de Universiteit van Amsterdam.
Leden van IFMSA-UvA tijdens Twinning Project Dagelijks Bestuur IFMSA-UvA 2016-2017 Teddy Bear Hospital

Contactgegevens

Email: uva@ifmsa.nl
Telefoon: 020-566 5297
Adres: Meibergdreef 15, Kamer J0-111
1105 AZ Amsterdam
Nieuwsbrief
Facebook
Informatie
Kaartjes


Word lid!

Upcoming events

26 oktober, 13.00 - 19.00 uur
Er komt een sekswerker bij de dokter | Symposium | IFMSA-NL - AMC

Op 26 Oktober organiseert PROUD (belangenvereniging voor sekswerkers) in samenwerking met de International Federation of Medical Students’ Associations The Netherlands (IFMSA-NL) een symposium over gezondheidszorg voor sekswerkers. Sekswerkers voelen zich vaak bevooroordeeld tijdens een consult bij de huisarts, psycholoog of gynaecoloog. Gebaseerd op reacties van artsen in het verleden of de verwachting dat de arts last zal hebben van stigma’s rondom sekswerk ontstaan er vaak communicatieve problemen. Sekswerkers mijden daardoor vaker zorg dan andere patiënten of zijn geneigd hun werkzaamheden te verzwijgen.

Aan de hand van diverse lezingen en workshops nemen we u mee in de wereld van sekswerk, sekswerkstigma en de gevolgen, maar vooral ook mogelijkheden voor de arts-patiëntrelatie.

Sexwork 101
We weten allemaal wel wat een sekswerker doet. Dankzij de media kan iedereen zich wel een voorstelling maken van hoe een sekswerker eruit ziet, wat ‘haar’ werkzaamheden zijn en waarschijnlijk ook wel wat ‘ze’ daarbij voelt. Maar is dat eigenlijk wel zo? In deze workshop ligt de nadruk op het ontkrachten van de mythes rondom sekswerk. Na een korte presentatie is er ruimschoots mogelijkheid tot het stellen van vragen. Een goed gesprek van professional tot professional.
Deze workshop wordt gegeven door zowel Hella Dee als Roos Schippers. Beide werkzaam als sekswerker met ervaring op diverse gebieden binnen de branche.

Consult met een sekswerker
Een consult met een sekswerker zou net zo vanzelfsprekend moeten zijn als met ieder ander. Toch kunnen eigen opvattingen over het werk, angst voor stigma bij de patiënt zelf of het algemene taboe rondom seksualiteit een prettig gesprek nogal in de weg staan. Deze workshop is er specifiek op gericht om inzicht te krijgen in het stigma en hoe u dit bewust kunt tackelen in uw spreekkamer.
Deze workshop wordt gegeven met behulp van de expertise P&G292.

Signalen mensenhandel en ethiek
Sekswerk wordt vaak in één zucht genoemd met mensenhandel. Ze lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden, of juist recht tegenover elkaar te staan. Je bent of sekswerker dus slachtoffer of je bent slachtoffer en kunt dus geen sekswerker zijn en vice versa. De realiteit is veel complexer. Wat kun je als arts doen? Wat zijn nou de signalen? En hoe bescherm je niet alleen een eventueel slachtoffer, maar ook de sekswerker wanneer mensenhandel een thema is.
Deze workshop wordt gegeven n.a.v. Handreiking Mensenhandel in samenwerking met SOA Aids Nederland.

Inschrijven kan via symposium.wijzijnproud.nl en voor eventuele vragen kunt u mailen naar proud@ifmsa.nl

Projecten op de UvA