Extra Teddy Bear Hospitals in Leiden en Amsterdam

Vorig weekend was het Teddy Bear Hospital vertegenwoordigd op meerdere locaties. Op de Universiteitsdag van de Universiteit van Amsterdam en tijdens Leiden Leeft werd een mini-berenziekenhuis opgezet. Beide evenementen waren een groot succes.

Op Roeterseiland in Amsterdam hebben zo'n vijftig kinderen van UvA-alumni op een speelse manier kennis gemaakt met de gezondheidszorg, wat resulteerde in vele blije gezichtjes. Bij de beren werden onder meer allergie├źn voor vervelende mensen en beenbreuken behandeld.

Ook in Leiden werden zieke knuffeldieren behandeld tijdens Leiden Leeft: een gezondheidsdag voor alle inwoners van Leiden. Terwijl ouders een lezing, workshop of de informatiemarkt bezochten, was er voor kinderen ook genoeg te beleven. Door als een echte berendokter hun knuffel beter te maken, leerden de kinderen op een leuke manier over de gezondheidszorg. Met een gezond knuffeldier en een voldaan gevoel verlieten de kinderen de Hooglandse Kerk. Kortom: een geweldig dag waar we trots op zijn.

Daniel van Knijff