Media

|
De activiteiten van IFMSA-NL bestrijken de hele maatschappij, regelmatig wordt er over ons geschreven in de media.

Radboud UMC wint Internationaliseringsprijs

IFMSA-Nijmegen krijgt een eervolle vermelding voor het 'Tropenblok'

Dr. Monique Keuter, internist en infectieziektespecialist in het Radboudumc, heeft dit jaar de Internationaliseringsprijs van de Radboud Universiteit ontvangen. Monique werd als beste geselecteerd uit 15 kandidaten. Een prachtige opsteker voor Monique en het internationale werk dat zij, samen met haar collega’s, al jaren doet. De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 10.000 euro.

Monique heeft de Internationaliseringsprijs gewonnen voor haar jarenlange inzet voor en coördinatie van de minor infectieziekten en het tropencoschap. Via het tropencoschap en de minor infectieziekten doen zowel Nederlandse studenten als studenten uit lagere-inkomenslanden veelal belangrijke (levens)ervaring op, die hen voorbereidt op een steeds internationaler en multicultureler werkveld als arts. Het onderwijs draagt eveneens bij aan het (inter)nationale aanzien van de Radboud Universiteit.

Het vrije keuze vak “Global Health, het tropenblok” heeft een eervolle vermelding ontvangen. Na het succes van de organisatie van dit blok door IFMSA-Nijmegen is het blok sinds dit jaar opgenomen in het curriculum. Helaas heeft het initiatief niet gewonnen, maar gelukkig heeft de winnaar ook oog voor de tropen.

We feliciteren Dr. Keuter van harte met de prijs, en wensen haar veel succes met het waardevolle werk dat zij verricht.Voor meer informatie kun je mailen naar vve.nijmegen@ifmsa.nl.

Linda Guo 6 september 20192002Media Nijmegen