Nieuws

|
Blijf op de hoogte van wat IFMSA-NL doet op lokaal, nationaal en internationaal niveau.

EMSA Autumn Assembly

Internationale meeting in Berlijn

Het was een van de grootste meetings van EMSA tot nu toe en was daarmee een bijzondere gebeurtenis in dit jubileum jaar waarin EMSA haar 25ste verjaardag viert. Delegatieleden van de acht Nederlandse Faculty Member Organizations (FMOs) van EMSA waren aanwezig om hun faculteit te vertegenwoordigen.

Tijdens de plenaries zijn een aantal belangijke regelementswijzigingen doorgevoerd. Zo kunnen FMOs voortaan als één groep lid worden als National Associated Member van EMSA en zijn de taken van de National Coordinators duidelijker vastgelegd in de reglementen. Daarnaast is ook de nieuwe begroting van EMSA aangenomen en vonden de kandidaatstellingen voor het Europese Bestuur van EMSA plaats. Ook zijn er policy papers aangenomen om de richting van het advocacy beleid van EMSA te bepalen met onder andere Interprofessional Collaboration en Primary Healthcare als onderwerp.

Aankomende tijd gaat EMSA verder werken aan hun lange termijn plan, de EMSA2020, om de vereniging verder te kunnen verbeteren aankomende jaren. De volgende EMSA Spring Assembly zal gehost worden in Tblisi (Georgië) en aankomende Autumn Assembly zal plaatsvinden in Prishtina (Kosovo).Laura Kalkman 13 februari 20165486Nieuws IFMSA-NL