Nieuws

|
Blijf op de hoogte van wat IFMSA-NL doet op lokaal, nationaal en internationaal niveau.

VIIe Lustrum IFMSA-NL

IFMSA-NL viert 35-jarig bestaan

We mogen terugkijken op een erg geslaagde dag met interessante sprekers, boeiende workshops, lekker en duurzaam eten, een feest tot in de vroege uurtjes, het weerzien met vrienden na vele jaren (of alleen na de zomer), veel positieve reactie en een tevreden OC. Het Lustrum stond in het teken van de Post-2015 Development Agenda en onder het motto "practice what you preach" werd zo veel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame materialen, was de catering vrijwel geheel biologisch en/of fairtrade en hebben we hard ons best gedaan papier te besparen.

Tijdens het congres kregen de deelnemers inzicht in verschillende aspecten van de Post-2015 Development Agenda, maar bovenal werden ze gestimuleerd om zelf bij te dragen aan ontwikkeling in de wereld. Marco Gerritsen en Lotte Dijkstra van het Ministerie van Buitenlandse Zaken openden het congres met een terugblik op de Millennium Development Goals en legden de link tussen de Global Goals en de gezondheidszorg. In de middag ging Gabi Spitz van Kaleidos Research verder in op de financiering van ontwikkeling en prikkelde Soscha de la Fuente, Jongerenvertegenwoordiger Duurzame ontwikkeling naar de VN, het publiek met haar visie op het nemen van verantwoordelijkheid door overheden, het bedrijfsleven maar ook de rol van burgers. We sloten de dag af met een paneldiscussie waarin de zaal ook naar hartelust participeerde. Tijdens het congres vond ook een informatiemarkt plaats en gingen de deelnemers aan de slag in diverse workshops.

Na het congres proostten we op de volgende 35 jaar en genoten we na van de boeiende dag. Het diner werd geserveerd in de kubuswoningen waar de deelnemers ook in konden checken in hun kamers. De alumni genoten in de bar van een drankje en het ophalen van herinneringen aan hun tijd bij IFMSA-NL/NeMSIC. In Club Cinéma hebben de leden tot in de vroege uurtjes gefeest. Al met al was het een zeer geslaagde en afwisselende dag. Over vijf jaar weer!Roos Kistemaker 13 februari 20163845Nieuws IFMSA-NL