Nieuws

|
Blijf op de hoogte van wat IFMSA-NL doet op lokaal, nationaal en internationaal niveau.

65th General Assembly March MeetingVan 27 februari tot en met 8 maart reisden 22 Nederlandse IFMSA-leden naar St. Paul's Bay, Malta om IFMSA-NL te vertegenwoordigen bij de 65e (pre-)General Assembly March Meeting van IFMSA! Tijdens deze meeting kwamen meer dan 1000 medisch studenten uit zo’n 100 landen samen om kennis uit te wisselen, besluiten te nemen en elkaar te inspireren.

De Nederlandse delegatie heeft verschillende van onze projecten gepresenteerd op de Activities Fair en Nederland als stagebestemming gepromoot op de Exchange Fair. Daarnaast hebben ze tijdens de pre-GA workshops gevolgd, onder andere op het gebied van Disaster Medicine en Budget Prioritisation rondom de Global Health Agenda, en tijdens de GA trainingen gevolgd om hun kennis uit te breiden, bijvoorbeeld op het gebied van Creative Thinking.

Tijdens de meeting zijn onder andere nieuwe leden voor het internationale Executive Board verkozen, zijn er verschillende Policy Statements aangenomen, bijvoorbeeld over Climate Change and Health en Comprehensive Sexuality Education, en is de host voor de March Meeting 2017 verkozen, namelijk Montenegro. Tot slot hebben we UMMSA-Malawi, AFMS-Antigua and Barbuda en AMSA-Uzbekistan mogen verwelkomen binnen IFMSA, wat het totaal aantal Leden van IFMSA brengt op 127 National Member Organizations uit 119 verschillende landen!Voor meer informatie kun je mailen naar bib@ifmsa.nl.

Sanne de Wit 29 maart 20164712Nieuws IFMSA-NL