Nieuws

|
Blijf op de hoogte van wat IFMSA-NL doet op lokaal, nationaal en internationaal niveau.

Teddy Bear Hospital 2016 IFMSA-RotterdamFoto: Mats Delsing

Voor dit evenement werden 580 kleuters uit de regio Rotterdam-Rijnmond uitgenodigd in het Erasmus MC om samen met studenten geneeskunde en psychologie, voor een dag in de rol van arts, te ontdekken wat een dokter allemaal voor een patiënt kan betekenen.

De kinderen namen hun ‘zieke’ knuffels mee naar het TBH en leerden deze te onderzoeken. Elk bezoek begon met de 'huisarts' die samen met de de kinderen probeerde te achterhalen waar de knuffel last van had. Hierna verrichtten de kleuters samen met hen het lichamelijk onderzoek, waarna de huisarts verwees naar een specialist. Voor deze specialistische zorg waren er radiologen, gipsmeesters, verbandmeesters, chirurgen en apothekers aanwezig in het TBH. Afhankelijk van de diagnose werden de knuffels naar een bepaalde specialist doorverwezen. Knuffels met gebroken ledematen kwamen via de radiologen bij de gipsmeesters, terwijl knuffels met schaafwonden bij de verbandmeesters en chirurgen belanden.

Elke kleuter beëindigde het bezoek bij de apotheker, die met het kind doornam welke zorg de knuffel thuis nog nodig zou hebben, bijvoorbeeld tweemaal daags een spuitje met wonderwater. De apotheker reikte aan de kleuter vervolgens een berendokterdiploma en een tasje met goodies uit, als bewijs van een geslaagd bezoek aan het TBH.

Tot slot volgde een groepsfoto per klas met de grote beer, mascotte van het TBH, en een spannende ambulanceact: de grote beer had zich bezeerd en moest worden vervoerd met de ambulance. Samen met de ambulancebroeders verzorgden de kinderen de beer en zorgden zij ervoor dat hij veilig naar het ziekenhuis kon worden gebracht.Wil je hier meer over weten? Kijk dan eens op deze website.

Voor meer informatie kun je mailen naar vve.rotterdam@ifmsa.nl.

Sjoerd Hermans 11 juni 20164142Nieuws RotterdamTeddy Bear Hospital