Nieuws

|
Blijf op de hoogte van wat IFMSA-NL doet op lokaal, nationaal en internationaal niveau.

IFMSA-NL doet aangifte tegen tabaksindustrie

en volgt hiermee onder andere diverse ziekenhuizen, de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra en het Nederlands Huisartsen Genootschap

---PERSBERICHT---

IFMSA-NL sluit zich als eerste medische studentenorganisatie aan bij de aangifte van advocate Benedicte Ficq tegen de tabaksindustrie, die de tabaksindustrie verantwoordelijk houdt voor de schadelijke gevolgen van roken.

Rowen de Jong, National Public Health Officer van IFMSA-NL: "Jaarlijks overlijden er wereldwijd zeven miljoen mensen aan de gevolgen van roken. Roken is hiermee een van de grootste volksgezondheidsproblemen van de wereld. Als nieuwe generatie medische professionals vinden wij het belangrijk om aandacht te creeƫren voor de schadelijke gevolgen van roken en te voorkomen dat de nieuwe generatie begint met roken."

IFMSA-NL is een internationaal georienteerde vereniging van toekomstige health care professionals, die zich inzet om de volksgezondheid te bevorderen. IFMSA-NL streeft ernaar de bewustwording aangaande de effecten van het maken van gezonde leefstijlkeuzes te vergroten en stimuleert het maken van gezonde leefstijlkeuzes. IFMSA-NL steunt dan ook van harte elk initiatief dat het maken van gezonde levensstijlkeuzes verbetert.

---EINDE PERSBERICHT---Voor meer informatie kun je mailen naar vve@ifmsa.nl.

Evrim Hotamis 18 februari 20184441Nieuws IFMSA-NL