Projecten

|
Onze projecten richten zich op mensenrechten en vluchtelingen, seksuele gezondheid, public health, medisch onderwijs en Europese educatie en integratie. Hier werken ruim 800 studenten aan mee.

Alles Kids?

Mensen in een asielzoekerscentrum bevinden zich in een sobere omgeving met minder mogelijkheden voor ontspanning en ontwikkeling. Het vieren van Pasen, Sinterklaas en andere activiteiten is voor de bewoners van het asielzoekerscentrum eerder uitzondering dan regel.

Met het project Alles Kids? organiseren wij verschillende leuke activiteiten in asielzoekerscentra. Deze activiteiten lopen uiteen van spelletjesdagen tot sinterklaasvieringen. Het doel van dit project is het bezorgen van een leuke dan wel leerzame activiteit voor de bewoners/kinderen van het asielzoekerscentrum. Door een dag(deel) voor afleiding te zorgen hopen wij een positieve sfeer te creƫren en de woonomstandigheden te verzachten. Daarnaast bieden we de vrijwilligers van IFMSA-NL en andere (para)medisch studenten de mogelijkheid om kennis te maken met asielzoekers in Nederland en hun verschillende culturen.Alles Kids? wordt momenteel georganiseerd in: Maastricht, Rotterdam, VU Medisch Centrum, websiteLeiden

Wil je meer informatie? Mail dan naar: alleskids@ifmsa.nl