Friday Facts

Friday Facts

Het Friday Facts-project heeft tot doel mensen die toegang hebben tot het IFMSA-Groningen-instagram te informeren over wat er in de wereld gebeurt op het gebied van mensenrechten (bijvoorbeeld: Wat gebeurt er in de Bulgaarse LGBTQ+-gemeenschap?). Om dit te bereiken probeert elke week een andere lid van SCORP zich te laten inspireren door het nieuws en beslist over welk onderwerp ze de Friday Facts gaan schrijven. De Friday Facts-posts bevatten informatie over het geselecteerde onderwerp, evenals de bronnen die zijn gebruikt en petities die mensen kunnen ondertekenen om het te steunen. Het project wordt over het algemeen georganiseerd door SCORP, maar ook met de hulp van de Vicevoorzitter Extern die de post voor instagram maakt. Op deze manier proberen we het bewustzijn over deze belangrijke onderwerpen te vergroten.

Om ons te helpen met dit project kunnen vrijwilligers en geïnteresseerden de petities ondertekenen of de Friday Facts delen op hun instagram.

Interesse in deelnemen aan dit project, of denk je bij te kunnen dragen? Voel je vrij contact op te nemen met ons op scorp.groningen@ifmsa.nl!