Projecten

|
Onze projecten richten zich op mensenrechten en vluchtelingen, seksuele gezondheid, public health, medisch onderwijs en Europese educatie en integratie. Hier werken ruim 800 studenten aan mee.

I AM Summer School

IFMSA-UvA organiseert in 2017 voor de tweede maal de International Amsterdam Medical Summer School. Wij nodigen alle (para-)medische studenten zich aan te melden voor deze summer school die van 18 t/m 27 juli 2017 plaats zal vinden. Het programma focust zich op de uitdaging die een arts staat als hij zichzelf geconfronteerd ziet met een patiënt welke lijdt aan een zeldzame aandoening. Om de studenten hierop voor te bereiden zullen zij de wereld van de zeldzame ziektes bestuderen aan de hand van een aantal zogenaamde stakeholders, namelijk die van de patiënten, onderzoekers, farmaceuten en internationale politiek. De studenten zullen de rollen van al deze stakeholders onderzoeken vanuit het oogpunt van de arts als zorgmanager om zo te leren hoe zij dergelijke patiënten goed kunnen behandelen en hen inzichtelijk kunnen maken in deze ingewikkelde wereld.

De I AM Summer School richt zich erop om alleen een klein aantal klassikale lezingen te houden. Er wordt een actieve houding van de deelnemers verwacht, aangezien zij zelf onder begeleiding onderzoek zullen doen, stakeholders zullen interviewen en zullen oefenen met hoe zij om moeten gaan met patiënten die lijden aan zeldzame ziektes. Tijdens de summer school zullen de deelnemers een uitgebreide theoretische kennis ontwikkelen alsmede eigenschappen ontwikkelen die zij nodig zullen hebben als arts van de toekomst. Er zal uiteraard ook een uitgebreid sociaal programma zijn waar de studenten elkaar beter zullen leren kennen, maar natuurlijk ook Amsterdam zullen verkennen!

Raak geïnspireerd met studenten uit de hele wereld om je verder te ontwikkelen dan klassieke curricula mogelijk maken en kom in contact met facetten uit het dagelijks leven van de arts waar je anders niet op voorbereid wordt. I AM Summer School biedt zijn deelnemers handvatten om de 'complete arts' te worden.

Meer informatie is te vinden in het infopakket. Deze kun je downloaden via een van de blauwe knoppen, welke je onderaan de pagina kan vinden. De organisatie van de I AM Summer School raadt het ten zeerste aan je te verdiepen in deze informatie alvorens je een aanmelding verzendt.

Belangrijke informatie:
Wanneer? 18-27 juli 2017
Waar? Amsterdam
Accomodatie? The Student Hotel
Eten en drinken? Ontbijt, lunch en avondeten alsmede thee en koffie, inbegrepen
Kosten? Maximaal 725 euro

Aanmelden kan tot 17 maart. Meer informatie over de procedure kun je vinden in de infopakket. Deze kun je hieronder downloaden. Wil je op de hoogte blijven? Bezoek dan onze Facebookpagina of e-mail ons voor meer informatie op: apply.iamsummerschool.uva@ifmsa.nl

Wil je op de hoogte blijven? Bezoek dan onze Facebookpagina of e-mail ons voor meer informatie op: iamsummerschool.uva@ifmsa.nl!
Infopakket Facebook

I AM Summer School wordt mede mogelijk gemaakt door:I AM Summer Schoolwordt momenteel georganiseerd in: Universiteit van Amsterdam