Projecten

|
Onze projecten richten zich op mensenrechten en vluchtelingen, seksuele gezondheid, public health, medisch onderwijs en Europese educatie en integratie. Hier werken ruim 800 studenten aan mee.

I AM Summer School

IFMSA-UvA organiseert in 2019 voor de vierde maal de International Amsterdam Medical Summer School. Wij nodigen alle (para-)medische studenten zich aan te melden voor deze zomerschool die van 7 t/m 14 juli 2017 plaats zal vinden. Het onderwerp van dit jaar is: global infectious diseases.

In de afgelopen decennia is de gezondheidszorg radicaal veranderd. De huidige gezondheidszorg is een dynamisch veld geworden van interprofessionele en internationale betrokkenen. Enkele voorbeelden van determinanten van global health zijn: medicijnen, volksgezondheid, epidemiologie, demografie, economie en sociale context. Ondanks vele inspanningen en modernisering van de geneeskunde, blijven infectieziekten een groot, wereldwijd probleem. Het begrijpen van de multifactoriële moeilijkheden rond dit wereldwijde probleem is essentieel voor het creëren van een samenleving waar de gezondheidszorg adequaat inspeelt op de problemen van nu.

Om een betrokken rol te spelen en succesvol samen te werken met andere partijen die betrokken zijn bij de wereldwijde gezondheidszorg, is het belangrijk voor ons als toekomstige artsen om al vroeg in onze loopbaan een goed begrip van deze kwesties te ontwikkelen. Op deze manier zullen we bekend raken met de valkuilen en kansen van elk aspect. Om te begrijpen hoe infectieziekten nog steeds een van de grootste problemen in de gezondheidszorg zijn, zal deze zomerschool je helpen een stevige basis te leggen in je beeld van global health.

De I AM Summer School biedt je een geweldige kans om jezelf voor te bereiden op gezondheidsstelsels op een grotere, globale schaal. Door deel te nemen aan deze zomerschool, leer je jezelf uitdagen, om samen te werken, buiten de gebaande paden te denken en daarmee de meest ideale toekomstige arts (jezelf) te worden en geneeskunde te bedrijven buiten de grenzen van ons eigen land. Laat je inspireren samen met (para-) medische studenten van over de hele wereld. Ontwikkel vaardigheden die studenten niet klassikaal onderwezen krijgen en raak bekend met facetten van het dagelijkse leven van artsen die je al voorgingen en hun grenzen overschreden.

Aanvullende informatie is te vinden in het “invitation package”, dat je hieronder kunt vinden. De organisatie van I AM Summer School raadt je ten zeerste aan dit te lezen voordat je jouw inschrijving inzendt.

Belangrijke informatie:
Wanneer? 7-14 juli 2019
Waar? Amsterdam
Accomodatie? The Student Hotel
Eten en drinken? Ontbijt, lunch en avondeten alsmede thee en koffie, inbegrepen
Kosten? Maximaal 575 euro

Aanmelden kan tot 15 maart. Meer informatie over de procedure kun je vinden in de infopakket. Deze kun je hieronder downloaden. Wil je op de hoogte blijven? Bezoek dan onze Facebookpagina of e-mail ons voor meer informatie op: apply.iamsummerschool.uva@ifmsa.nl

Wil je op de hoogte blijven? Bezoek dan onze Facebookpagina of e-mail ons voor meer informatie op: iamsummerschool.uva@ifmsa.nl!
Infopakket E-learning Facebook

I AM Summer School wordt mede mogelijk gemaakt door:I AM Summer Schoolwordt momenteel georganiseerd in: Universiteit van Amsterdam