Mini-Teddy Bear Hospital

Mini-Teddy Bear Hospital

Mini-Teddy Bear Hospital is een rollenspel waarbij kinderen met een geestelijke en/of lichamelijke achterstand in de rol van arts kruipen om hun zieke beren beter te maken. Zoals de naam al zegt, is het project afgeleid van het Teddy Bear Hospital, waarbij kinderen met hun klas naar het ziekenhuis komen om daar een rollenspel te spelen. Voor kinderen met een lichamelijke en/of geestelijke achterstand is het vaak niet mogelijk om naar het ziekenhuis te komen en daar dit rollenspel na te spelen. Daarom speelt Mini-Teddy Bear Hospital zich af op de eigen school in plaats van in het ziekenhuis. Middels dit rollenspel wordt de angst van deze kinderen voor artsen verminderd of weggenomen. De studenten krijgen met dit project de kans om hun communicatieve vaardigheden ten opzichte van kinderen met een lichamelijke en/of geestelijke achterstand te verbeteren.

Studenten

Tijdens een scholenbezoek begeleiden studenten de kinderen bij het rollenspel. Lijkt het jou leuk om een kind te begeleiden en wil jij je communicatieve vaardigheden verbeteren? Mail dan de lokale commissie om te informeren of er een scholenbezoek op de planning staat waarbij jij kunt helpen!

Scholen

Mini-Teddy Bear Hospital vindt plaats op scholen en is met name op speciaal basisonderwijs gericht. Bij interesse vanuit scholen kijken wij graag of het mogelijk is om het project uit te voeren op uw school. U kunt hiervoor contact opnemen met de dichtstbijzijnde lokale commissie of het algemene mailadres.

Interesse in deelnemen aan dit project, of denk je bij te kunnen dragen? Voel je vrij contact op te nemen op één van de volgende e-mailadressen: