Projecten

|
Onze projecten richten zich op mensenrechten en vluchtelingen, seksuele gezondheid, public health, medisch onderwijs en Europese educatie en integratie. Hier werken ruim 800 studenten aan mee.

Nacht van de Vluchteling

Ieder jaar organiseert Stichting Vluchteling de ‘Nacht van de Vluchteling’: in het midden van de nacht lopen duizenden deelnemers een route van 40 kilometer met als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor noodhulp aan mensen die wereldwijd op de vlucht zijn. Jaarlijks loopt ook een grote groep vrijwilligers van IFMSA-NL mee met deze sponsorloop. In 2017 deed IFMSA-NL met 74 vrijwilligers uit alle verschillende alle aangesloten steden van IFMSA-NL mee aan de loop, verdeeld over drie verschillende routes. Verschillende steden van IFMSA-NL organiseren in de aanloop naar Nacht van de Vluchteling activiteiten om geld op te halen voor Stichting Vluchteling, denk hierbij aan bakesales, pubquizzen en benefietavonden. Naast het ophalen van zoveel mogelijk geld, streven we er ook naar om bewustwording te creëren onder (medisch) studenten en de algemene bevolking over de actuele problemen en uitdagingen die vluchtelingen vandaag de dag ervaren.

Nacht van de Vluchteling wordt momenteel georganiseerd in: Universiteit van Amsterdam, , Rotterdam, Groningen, Utrecht, VU Medisch Centrum, Leiden, Nijmegen

Wil je meer informatie? Mail dan naar: nvdv.uva@ifmsa.nl