Public Awareness

Public Awareness

Dit project is eind 2019 opgericht met als doel bewustzijn te creëren over publieke gezondheid gerelateerde onderwerpen. Gedacht kan worden aan onderwerpen als mentale gezondheid, ouderen, het klimaat, borstkankerscreening en immunisatie. De actualiteit heeft echter de voorkeur en hier wordt dan ook rekening mee gehouden, zo hebben we ons bijvoorbeeld de afgelopen periode vooral op Corona gefocust. Aan de hand van deze onderwerpen organiseert de commissie activiteiten variërend van lezingen tot workshops of activiteiten in de binnenstad. De activiteiten worden altijd georganiseerd op of rondom (inter-)nationale focusdagen.

Vanwege corona heeft de commissie zich vanaf eind 2019 gericht op het bewustzijn creëren door middel van het gebruik van sociale media van IFMSA-Maastricht. Daarbij zijn verschillende posts gemaakt, maar ook challenges gedaan waar iedereen aan mee kon doen. Onze meest populaire post over vaccinaties rondom covid heeft zelfs meer dan 500 like behaald! Deze manier van bewustzijn creëren over onderwerpen heeft veel mensen bereikt en wordt daarom ook voor verdere acties van dit project gebruikt wanneer offline activiteiten niet mogelijk zijn.

Interesse in deelnemen aan dit project, of denk je bij te kunnen dragen? Voel je vrij contact op te nemen met ons op bpa@ifmsa.nl!