Green Health

Green Health

De Green Health commissie van de werkgroep Public Health in Nijmegen is gespecialiseerd in duurzaamheid. De commissie zet projecten op die voornamelijk gericht zijn op studenten. Dit jaar is de commissie onder andere aan de slag gegaan met een poster-campagne om de invloed van bepaalde dagelijkse activiteiten op het milieu onder de aandacht te brengen. Denk hierbij aan reizen, de kledingindustrie, oliegebruik, vleesconsumptie en visserij. Door middel van educatie over groene alternatieven hopen we mensen te stimuleren om in duurzame oplossingen te denken. Ook op de campus proberen invloed uit te oefenen. In het verleden zijn bijvoorbeeld de prullenbakken milieuvriendelijker gemaakt en is de warme truiendag georganiseerd, waarbij de verwarming uit gaat op de campus. Ook wordt in overleg met een horecaspecialist het aanbod in de kantines gezonder, diverser en duurzamer gemaakt.
Het leuke aan al deze bezigheden is dat we onze duurzame idealen delen met de opleiding, de studievereniging en het ziekenhuis. Daardoor kunnen wij ons groene enthousiasme in een bredere context plaatsen en dragen we ons steentje bij aan een duurzame wereld met duurzame zorg. Vrijwilligers zouden de Green Health commissie kunnen helpen met het verder ontwikkelen van nieuwe en bestaande projecten. Sponsoren zouden kunnen helpen met het financieren van projecten, zodat de commissie op grotere schaal duurzaamheid kan verbeteren. Zo zouden we bijvoorbeeld kunnen investeren in een groenten- en kruidentuin die gebruikt zou kunnen worden door het lokale restaurant in hun poging tot het verbeteren van de duurzaamheid.

Interesse in deelnemen aan dit project, of denk je bij te kunnen dragen? Voel je vrij contact op te nemen met ons op greenhealth@ifmsa.nl!