Stages

Stages

IFMSA-NL biedt studenten de kans om de gezondheidszorg en de cultuur van een ander land te ervaren. We bieden verschillende soorten stages aan met mogelijkheden over de hele wereld.

Stages zijn komend jaar beschikbaar voor studenten in Leiden, Nijmegen, Amsterdam (UvA) en Rotterdam.

docs.google.comAanmelden

Klinische meeloopstage

Ben je ten minste derdejaars geneeskundestudent en wil je het gezondheidssysteem van een ander land ervaren? Wil je andere culturen leren kennen terwijl je je medische kennis verbreedt? Ga dan op klinische meeloopstage met IFMSA-NL!

youtu.beBekijk de promotievideo

Bij de klinische meeloopstages van IFMSA-NL krijg jij de kans om vier weken lang mee te lopen met een arts in een buitenlands ziekenhuis. Het land en de afdeling waar je meeloopt zijn naar jouw keuze! De stages worden georganiseerd door de lokale IFMSA in het land waar jij stage gaat lopen. Zij zorgen voor een stageplaats, accommodatie, minimaal één maaltijd per dag en in veel steden ook voor een sociaal programma voor jou en de andere stagestudenten. Het unieke aan de stages van IFMSA is dat zij wereldwijd het grootste uitwisselingsprogramma is dat volledig gerund wordt door studenten en gebouwd is op een wereldwijd netwerk van meer dan 120 landen.

De beschikbare landen voor het aankomend stagejaar, lopend van april 2024 tot maart 2025, zie je hieronder in de tabel. Voor gedetailleerde informatie over onze stages kun je het ifmsa.nlOutgoingsbooklet hier downloaden.

SCOPE:

Indien de periode leeg is, kan dit later besproken worden.

Onderzoeksstage

Ben jij tweedejaars (para)medisch student en wil je je onderzoeksvaardigheden ontwikkelen in het buitenland? Wil je graag het gezondheidssysteem en de cultuur van een ander land op een unieke manier ontdekken? Dan is de onderzoeksstage van IFMSA-NL wellicht iets voor jou!

youtu.beBekijk de promotievideo

Bij onderzoeksstages van IFMSA-NL heb je de kans om 4 weken lang mee te werken aan een onderzoeksproject in een ziekenhuis of universitair onderzoeksinstituut in het buitenland. Je wordt begeleid door promovendi, beginnende onderzoekers of professoren. Het onderzoek kan basaal wetenschappelijk, klinisch of klinisch met labwerk zijn. Daarnaast zijn het land en het project waar je meeloopt naar jouw keuze!

De stages worden georganiseerd door de lokale IFMSA in het land waar jij stage gaat lopen. Zij zorgen voor een stageplaats, accommodatie, minimaal één maaltijd per dag en in veel steden ook voor een sociaal programma voor jou en de andere stagestudenten. Het unieke aan de stages van IFMSA is dat zij wereldwijd het grootste uitwisselingsprogramma is dat volledig gerund wordt door studenten en gebouwd is op een wereldwijd netwerk van meer dan 120 landen.

Dit stagejaar, lopend van april 2024 tot maart 2025, zullen er geen onderzoeksstages zijn. Voor gedetailleerde informatie over onze stages kun je het ifmsa.nlOutgoingsbooklet hier downloaden.

Indien de periode leeg is, kan dit later besproken worden.

Kosten

Voor studenten uit Rotterdam, Leiden en Amsterdam (UvA) zijn de stagekosten 500 euro, waarvan 25 euro borg. Voor studenten uit Nijmegen zijn de stagekosten 185 euro, waarvan 25 euro borg. Hiervoor zit het volgende inbegrepen: een stageplaats, accommodatie, minimaal één maaltijd per dag, trainingen voorafgaand aan je stage en vaak een sociaal programma.

Aanmelden

Je kunt je voor onze klinische meeloopstages aanmelden vanaf dat je het derde jaar van de studie geneeskunde bent begonnen. Voor de onderzoeksstages kan je je aanmelden vanaf je tweede jaar geneeskunde of een andere paramedische studie (zoals biomedische wetenschappen) onder overleg. Voor de aanmelding hoef je maar één stap te ondernemen.

Je dient alleen het inschrijfformulier rechts op deze pagina in te vullen. Op basis van de antwoorden die jij geeft, word je wel of niet geselecteerd voor onze stages. Denk dus goed na over wat je hierin zet! Er wordt onder andere aandacht besteed aan waarom je op stage wil gaan, je verwachtingen van de stages, relevante ervaring, taalkennis, e.d. De deadline om aan te melden is 20 oktober 2023 23:59 uur.

Voorbereiding

  1. Volg de Pre-Departure Trainingen Nadat bekend is naar welk land je op stage gaat, kun je gaan beginnen met voorbereiden. We willen natuurlijk dat onze studenten het meeste uit hun stage halen dus goede voorbereiding is essentieel! Er zijn drie verplichte Pre-Departure Trainingen. Twee Pre-Departure Trainingen worden op de eigen faculteit georganiseerd, en één vindt nationaal plaats. Hierbij komen alle studenten die op stage gaan uit heel Nederland samen voor een dag vol met leerzame trainingen en workshops.

  2. Vul het Application Form (AF) in voor het land waarvoor je bent geplaatst. Afhankelijk van het land waarin jij geplaatst bent, dient het AF tenminste 3 tot 6 maanden voor aanvang van je stage verstuurd te zijn.

  3. Wacht op bevestiging van je stage. Uiterlijk 8 weken voor aanvang van je stage zul je een bevestiging ontvangen van het desbetreffende stageland.

Going on an exchange will provide experiences for a lifetime

Meer informatie

Meer gedetailleerde informatie is te vinden ifmsa.nlin het Outgoingsbooklet. Voor verdere vragen en uitgebreide informatie kun je bij de stagecoördinatoren terecht.

docs.google.comAanmelden

Belangrijke data

  • 20 oktober 2023 23:39 uur: deadline aanmelden stagejaar 2023-2024 (lopend van april 2023 tot maart 2024

Interesse in deelnemen aan dit project, of denk je bij te kunnen dragen? Voel je vrij contact op te nemen op één van de volgende e-mailadressen:

Dit project vind je wellicht ook interessant: