Projecten

|
Onze projecten richten zich op mensenrechten en vluchtelingen, seksuele gezondheid, public health, medisch onderwijs en Europese educatie en integratie. Hier werken ruim 800 studenten aan mee.

Twinning Project

Het Twinning Project is een uitwisseling voor medisch studenten binnen Europa. In ongeveer twee weken leer je elkaars cultuur kennen, krijg je de kans om de medische wereld in een ander land te ontdekken en maak je een hoop buitenlandse vrienden!

Beide faculteiten hebben een gelijk aantal deelnemende studenten, die één op één aan elkaar gekoppeld worden. De “twins” slapen bij elkaar in huis en zijn verantwoordelijk voor elkaar.
Het programma bestaat uit twee delen, ongeveer één week in het buitenland en eenzelfde aantal dagen hier in Nederland. Het programma bestaat uit sociale, culturele en educatieve activiteiten.
Voor de educatieve activiteiten kun je denken aan het bijwonen van (zelfgeorganiseerde) colleges en lezingen of een operatie. Ook rondleidingen door het ziekenhuis of de faculteit, en het volgen van praktisch onderwijs zijn mogelijk. De inhoud van de culturele activiteiten is sterk afhankelijk van de stad waar de uitwisseling plaatsvindt. In Istanbul kan bijvoorbeeld een bezoek aan de Blauwe Moskee op het programma staan, terwijl je in Groningen de Martinitoren zal beklimmen!
Natuurlijk mag ook een sociaal programma niet ontbreken! In de avonduren zal het uitgaansleven in de steden ontdekt worden.

Twinning Project wordt momenteel georganiseerd in: Groningen, Leiden, Rotterdam, Universiteit van Amsterdam, VU Medisch Centrum, Nijmegen

Wil je meer informatie? Mail dan naar: twinningproject@ifmsa.nl