Local goes Global

Local goes Global

Local goes Global is een project opgezet om toegankelijke en educatieve internationaal georiënteerde activiteiten te organiseren. In ons huidige curriculum worden medisch studenten uitgedaagd om na te denken over hun eigen lokale en nationale gezondheidszorgsysteem en de bijbehorende regels, gebruiken en invloeden van de omgeving. Dit bereikt echter nooit een mondiaal karakter. We worden uitgedaagd om na te denken over onderwerpen zoals klimaatverandering en de impact op de gezondheid, e-Health en antimicrobiële resistentie en hoe deze van invloed zijn op de lokale of nationale gezondheidszorg. We worden echter niet uitgedaagd om na te denken over andere landen, hoe zij werken en wat voor invloed hun regels en gewoonten hebben betreffende zogenoemde “hot topics”. Met Local goes Global willen we de mogelijkheid creëren om in contact te komen met experts en studenten uit verschillende landen om onderwijs te geven, te reflecteren en te discussiëren over dergelijke “hot topics” van over de hele wereld.

Het doel van ons project is om medische studenten/professionals te laten reflecteren op de gezondheidszorg studenten te introduceren met de gezondheidszorg in andere landen te leren over de invloed van regels, gebruiken en invloeden van de omgeving op de gezondheidszorg in verschillende landen

Doelgroep: Medisch studenten wereldwijd; in het bijzonder de medisch studenten aan de Radboud Universiteit.

Hoe kunnen lokale vrijwilligers helpen? Vrijwilligers zijn altijd welkom om bij de commissie aan te sluiten en samen met ons projecten te organiseren. Voel je ook vrij om ons te benaderen met je ideeën, we horen ze graag!

Hoe kunnen geïnteresseerde helpen? Ben je geïnteresseerd in commissiewerk, heb je leuke ideeën qua opzet of inhoudelijk, neem vooral eens contact met ons op!

Hoe kunnen sponsoren helpen? Het is mogelijk om ons project en/of IFMSA-Nijmegen te sponsoren op verschillende manieren. Met een financiële bijdrage aan Local goes Global zullen wij bijvoorbeeld onze spreker(s)/expert(s) op gepaste wijze kunnen bedanken.

Interesse in deelnemen aan dit project, of denk je bij te kunnen dragen? Voel je vrij contact op te nemen met ons op nijmegengoesglobal@ifmsa.nl!

Deze projecten vind je wellicht ook interessant: