Projecten

|
Onze projecten richten zich op mensenrechten en vluchtelingen, seksuele gezondheid, public health, medisch onderwijs en Europese educatie en integratie. Hier werken ruim 800 studenten aan mee.

Teddy Bear Hospital

Teddy Bear Hospital (TBH) is één van de grootste projecten van IFMSA-NL.
Het TBH is een rollenspel. Dat houdt in dat kleuters van vier t/m zes jaar als 'vader' of 'moeder' hun beer of een andere knuffel meenemen naar een nagebootst ziekenhuis. Studenten spelen voor arts en behandelen de 'patiënten'.

Eerst gaan de kinderen naar de wachtkamer, net zoals in het ziekenhuis, hier krijgen ze een verhaal te horen. Daarna worden de kinderen met hun knuffels naar de spreekkamers begeleid, waar studenten samen met de kinderen de knuffel van top tot teen onderzoeken. Borstkasten worden beluisterd, ogen bekeken, reflexen getest en natuurlijk worden er ontzettend veel pleisters geplakt! Er zijn simulatie-röntgenapparaten die via een kleurplaat kunnen laten zien wat hun knuffel gebroken heeft. Vervolgens kunnen de kleuters in kleine operatiekamers, van top tot teen gekleed in operatiepakken, hun knuffel ook zelf weer helemaal beter maken. In sommige steden is er ook een apotheek waar ze pilletjes (smarties) en pleisters kunnen halen voor de zieke knuffelbeer, een laboratorium waar ze bloed- (ranja) en urine- (appelsap) testjes kunnen doen om te kijken wat voor ziekte de knuffel heeft en het hart en vaat centrum waar ze alle hart en vaat problemen kunnen bekijken. Daarnaast hebben basisscholen vaak het thema 'ziek zijn', ook hier bieden sommige steden lesmateriaal voor aan.

Het doel van Teddy Bear Hospital is om de kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met de gezondheidszorg, om zo de angst voor dokters en het ziek-zijn enigszins weg te nemen. Bovendien leert het studenten om te gaan met kinderen en trainen ze hun communicatieve vaardigheden.


In Nederland wordt Teddy Bear Hospital op alle acht de medische faculteiten georganiseerd. Ook wordt het project in het buitenland succesvol georganiseerd.

Meer informatie over Teddy Bear Hospital bij jou in de buurt

Amsterdam UvA
Amsterdam VUmc
Groningen
Leiden
Maastricht
Nijmegen
Rotterdam
UtrechtHeeft u specifieke vragen over Teddy Bear Hospital in uw regio? Klik dan op één van bovenstaande knoppen voor lokale contactinformatie.

Teddy Bear Hospital wordt momenteel georganiseerd in: Universiteit van Amsterdam, Groningen, Leiden, Maastricht, Utrecht, VU Medisch Centrum, Rotterdam, Nijmegen

Wil je meer informatie? Mail dan naar: teddybearhospital@ifmsa.nl