Teddy Bear Hospital

Teddy Bear Hospital

Het Teddy Bear Hospital is een project dat jaarlijks wordt georganiseerd waarbij scholen uit de omgeving worden uitgenodigd om met een aantal klassen langs te komen in het berenziekenhuis. Hierbij nemen de kinderen (ongeveer 4 tot 7 jaar oud) een eigen knuffel mee welke zij dan spelenderwijs, samen met een begeleidende student, beter gaan maken. Denk hierbij aan een algemene check van de knuffel, het plakken van pleisters, het leggen van verbandjes, het aanleggen van gips en nog veel meer. Hierbij krijgen de kinderen uiteraard de bijpassende kleding en attributen waarvan ze een deel mee naar huis mogen nemen. Dankzij de begeleidende student hebben zij ook altijd een veilige basis waar zij op terug kunnen vallen als zij iets niet prettig vinden terwijl de student leert te anticiperen op de belevingswereld van een kind. Als de kinderen eenmaal het berenziekenhuis weer uitlopen hopen wij dat er wat minder spanning dan wel angst rondom het ziekenhuis hangt en dat kinderen de dokter ook echt als een hulp zullen zien.

Ben jij student en wil je graag meehelpen als vrijwilliger en een deelnemend kind graag begeleiden in het berenziekenhuis óf bent u geïnteresseerd in het deelnemen met uw klas óf wilt u graag uw bedrijf naamsbekendheid geven en dit prachtige project sponsoren om nog meer kinderen een fantastische dag te bezorgen?

Interesse in deelnemen aan dit project, of denk je bij te kunnen dragen? Voel je vrij contact op te nemen met ons op teddybearhospital@ifmsa.nl!