Projecten

|
Onze projecten richten zich op mensenrechten en vluchtelingen, seksuele gezondheid, public health, medisch onderwijs en Europese educatie en integratie. Hier werken ruim 800 studenten aan mee.

Berendokter

Berendokter is een rollenspel waarbij kinderen in het ziekenhuis in de rol van arts kruipen om hun zieke beren beter maken. Het project richt zich op kinderen die zijn opgenomen in het ziekenhuis of die langskomen op de polikliniek. Door middel van het rollenspel kan het kind kennis maken met de gezondheidszorg, zonder zelf ziek te zijn. De kinderen worden hierdoor geholpen bij het verwerkingsproces van hun ziekte en het verminderen van de angst voor artsen. De studenten die deelnemen aan Berendokter worden getraind in de communicatieve vaardigheden die nodig zijn bij het behandelen en onderzoeken van kinderen. Ook maken ze op deze manier kennis met de medische praktijk van een ziekenhuis.

Voor meer informatie kun je mailen naar berendokter@ifmsa.nl of de betreffende faculteit via:
berendokter.nijmegen@ifmsa.nl
berendokter.uva@ifmsa.nl
berendokter.utrecht@ifmsa.nl
berendokter.vumc@ifmsa.nl
berendokter.rotterdam@ifmsa.nl
berendokter.groningen@ifmsa.nl
berendokter.leiden@ifmsa.nl
berendokter.maastricht@ifmsa.nl


Berendokter wordt momenteel georganiseerd in: Universiteit van Amsterdam, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht, VU Medisch Centrum,

Wil je meer informatie? Mail dan naar: berendokter@ifmsa.nl